Kako okalemiti voće?
Za podlogu obično biramo najotpornije vrste a za plemku biramo biljke koje su izuzetne po svojim karakteristikama, kvalitetu ploda, veličine [...]
Za podlogu obično biramo najotpornije vrste a za plemku biramo biljke koje su izuzetne po svojim karakteristikama, kvalitetu ploda, veličine [...]
Voće obično orezivati u februaru-martu pre kretanja vegetacije tako što prvo otklanjamo prave grane koje su okomito i pravolinijski rasle [...]
Kod nas su se veoma dobro pokazale mađarske sorte Kečkemetska ruža i Mađarska najbolja.
Čačanska rodna je šljiva koja je nastala ukrštanjem sorti Stenlej i Požegače 1961 godine na institutu za voće u Čačku [...]
Krečenjem stabla voćaka smanjuje se temperatura sunca koja obasjava koru, i na taj način se sprečava pucanje kore voćaka.
Ukoliko koren daje više snage nego što plemka može da primi, onda ona ispod mesta kalemljenja pušta svoje divlje izdanke. [...]