Pratite nas!

FacebookTwitterRSS Feed

Aktuelno

Par reči o Travnjacima PDF Štampa El. pošta

Travanjaci su sastavni deo svake bašte. Zelena površina daje tako neophodan mir povezivajući istovremeno sve detalje. Ništa ne može zameniti osećaj spokojstva koji pruža trava.

Prema travnjaku treba da postoji odredjeni prilaz kako za pešake tako i za kosačicu. Trave se najčešće biraju za oblikovanje travnjaka, jer su otporne i aktuelne tokom čitave godine. Što se travnjak češće šiša to će biti bogatiji, gušći i puniji za oko.

Travnjaci se postavljaju na na otvorenom osunčanom mestu, jer je za uspešan rast trava potrebno mnogo svetlosti, dobro drenirano zemljište bogato hranljivim materijalima kao i dovoljna količina vlažnosti. Za senovita mesta se koristi travna smesa gde preovladjuju trave koje uspevaju u hladovini. Od mesta na kome se podižu travnjaci zavisi koju ćemo travnu smešu koristiti prilikom sadnje.

enirano zemljište bogato hranljivim materijalima kao i dovoljna količina vlažnosti. Za senovita mesta se koristi travna smesa gde preovladjuju trave koje uspevaju u hladovini. Od mesta na kome se podižu travnjaci zavisi koju ćemo travnu smešu koristiti prilikom sadnje.