Pratite nas!

FacebookTwitterRSS Feed

Aktuelno

Saveti za sadnju
Najbolje vreme za sadnju? PDF Štampa El. pošta

Lišćare sadimo tek kada im otpadne list i sezona traje dok nas mrazevi i kiše ne onemoguće. Mora se voditi račun o medjusobnom rastojanju biljaka a istovremeno i kakva će biti u odnosu na kuću i susednu baštu kako bi naš zasad dugoročno mamio uzdahe.

Opširnije...
 
Jesenja Sadnja PDF Štampa El. pošta

Jesenja sadnja = bogato cvetanje!

Više puta smo već govorili da jesenja sadnja omogućava adaptaciju biljaka na nove uslove do prvog mraza. Jer dokle god je zemlja topla koren će nastaviti da raste.

U proleće će ove biljke već imati jake izdanke. Perene cvetnice će startovati sa puno cvetova, četinari i lišćari krenuće spremno u novoj sredini...

 
Koje drvo zasaditi? PDF Štampa El. pošta

Zasaditi drvo je odluka čije će se posledice videti tek kroz nekoliko decenija...

Drveće daje pečat bašti i odredjuje njenu strukturu-i to na duge staze. Dok se ukrasna vrednost  još uvek manje ceni nego prirast drveta,koje posle kratkog vremena dobije impozantne dimenzije prerastavši ostale biljke i postaje višak. Zbog toga je veoma važno znati prilikom odabira sadnice koliko će drvo biti visoko, kako mu se razvija krošnja, kakva je njegova uloga u simbiozi sa ostalim biljkama....

Opširnije...
 
Stabla PDF Štampa El. pošta

Poseban kvalitet svakoj bašti daju visoka stabla sa svojim senkama. Mala nežna stabla su idealna za ograničene prostore, a u većim baštama ona će ako su znalački postavljena isticati lepotu velikog odraslog drveća.

Opširnije...