Pratite nas!

FacebookTwitterRSS Feed

Aktuelno

Prateći materijal PDF Štampa El. pošta

Veštačka (mineralna) đubriva

U Rasadniku Marković postoji veliki izbor kako mineralnih (veštačkih) tako i prirodnih (organskih) đubriva.

Od veštačkih đubriva izdvajamo sledeće koje su najčešće u upotrebi:NPK-različite formulacije (15:15:15; 15:8:24; 15:12:8; ...), KAN, AN, UREA, OSMOCOT (raznih vrsta).

Prirodna (organska) đubriva

Od organskih (prirodnih) đubriva izdvajamo sledeće: pešterski treset, glistenjak, pregoreli stajnjak i visokokvalitetnu mešavinu baštenske zemlje sa dodatkom nekih od prirodnih đubriva i peska.

Malč (mlevena kora)

U Rasadniku Marković možete pronaći i mlevenu koru (malč) različitih boja, vrsta i granulacija.Najčešće upotrebljavani malč koji koristimo je već gotova i pripremljena mešavina kore od smrče, bora i jele (RIEN DEKOR, SCOTCH-SUPSTRAL), krupna kora  od belog i crnog bora koju koristimo za bordure, ivice i staze, gotova i pripremljena mešavina kore od javora, hrasta i bukve (lišćarski malč) koji koristimo za zasipanje površina oko lišćarskog zasada i voća, kao i veliki bro vrsta, oblika i granulata obojene kore raznim bojama (FLORA GARD).

Dekorativna rizla

U Rasadniku Marković možete naći i veliki broj dekorativnih rizli za zasipanje i dekoraciju već gotovih zelenih površina, staza, ivica... kako po boji tako i po granulaciji.

Dekorativni kamen

U Rasadniku Marković postoji i veliki broj različitog prirodnog kamenja kako za dekoraciju tako i za izradu alpinuma, fontana i drugih vodenih površina.U okviru velike ponude izdvajamo najčešće upotrebljavane: siga, bigar, krečnjak, crveni dolomit.

Dekorativni panjevi

U Rasadniku Marković možete naći veliki broj dekorativnih panjeva koji se koriste za dekoraciju ili za direktnu sadnju biljaka u njima.

Saksije i žardinjere

U rasadniku Marković posebnu pažnju posvećujemo izradi I dekoraciji betonskih žardinjera.Kod nas u ponudi pored betonskih možete naći i: drvene, plastične,kombinovane žardinjere kao I saksije različitih oblika I dimenzija.